Indenrigs- og Sundhedsministeriets Benchmarkingenhed har i en ny analyse sat fokus hvorvidt kontanthjælpsmodtagere, der kommer i beskæftigelse, opnår varig beskæftigelse. I sammenligningen mellem kommuner har vi taget højde for forskelle i kommunens rammevilkår, fx kontanthjælpsmodtagernes køn, alder og uddannelsesniveau.
Hovedresultater
- Af de kontanthjælpsmodtagere, der i perioden 2020 – 1. halvår 2021 afgik fra kontanthjælp til beskæftigelse, opnåede 50 pct. varig beskæftigelse.
- Af de kontanthjælpsmodtagere, der afgik fra kontanthjælp til beskæftigelse, stoppede 26 pct. i beskæftigelse inden for de første 3 måneder. 24 pct. stoppede i de resterende 9 måneder.
- Der er på tværs af kommuner store forskelle i andelen af kontanthjælpsmodtagere, der er afgået fra kontanthjælp til beskæftigelse, som opnår varig beskæftigelse. Andelen som opnår varig beskæftigelse varierer fra 38 til 64 pct.
- Der er stadig forskelle mellem kommunerne, selvom der tages højde for forskelle i kommunernes rammevilkår. Der er således både kommuner der har en højere og lavere andel, som opnår varig beskæftigelse, i forhold til hvad man kunne forvente.
- I en robusthedsanalyse har vi undersøgt hvorvidt, de overordnede benchmarkingresultater ændrer sig, hvis vi tager højde for andelen af kontanthjælpsmodtagere, der kommer i beskæftigelse. Det ser ikke ud til at være tilfældet.
Se alle resultaterne ved at hente analysen og bilag i boksen til højre.
Se hvordan din kommune placerer sig
- I bilag 1: ”Sådan placerer din kommune sig” kan du finde de vigtigste resultater fra analysen for hver enkelt kommune.
- I bilag 2: ”Kommunespecifikke nøgletal” ses en række kommunefordelte tabeller med de væsentligste nøgletal i analysen.
Offentliggjort 13-04-2023.